De Vereniging

De Historie & meer ..

Ruitersportvereniging De Cavalieren uit Berkel-Enschot bestaat uit een Rijvereniging (L.R. De Cavalieren) en een Ponyclub (De Jonge Cavalieren).

L.R. De Cavalieren is opgericht op 1 januari 1929 en heeft ca. 25 rijdende leden.

P.C. De Jonge Cavalieren is in 1959 opgericht en heeft ca. 25 rijdende leden.

Na de bouw van de nieuwe manege 'De Kraan' zijn beide clubs in 1998 gefuseerd tot R.S.V. De Cavalieren wat inmiddels is uitgegroeid tot een zeer hechte vereniging met allerlei activiteiten voor jong en oud.

De manege

Onze vereniging heeft een eigen manege. Hierin wordt uitsluitend gereden door onze leden met eigen pony's en/of paarden. Over onze manege kun je alles lezen op de pagina accommodatie.

Kosten

Wil je lid worden bij onze club dan moet je rekening houden met kosten zoals bijvoorbeeld contributie, lessen, registratiegelden bij de KNHS en startgelden van wedstrijden. Een opsomming van contributies en andere kosten tref je aan op de pagina contributie.

Huisregels

Door het jaar heen worden er diverse wedstrijden georganiseerd waaruit inkomsten worden gegeneerd zodat o.a. het onderhoud van de manege kan worden bekostigd. Het organiseren van wedstrijden is niet mogelijk zonder inzet van vrijwilligers. Maak je gebruik van de rijhal, iets wat je kosteloos mag doen, dan wordt je automatisch ingedeeld voor het vervullen van taken voor, tijdens of na wedstrijden. Gemiddeld wordt je slechts 3 à 4 maal per jaar ingedeeld. Overige rijbaan- en huisregels kun je nalezen in ons huishoudelijk reglement. Het huishoudelijk reglement kan worden opgevraagd bij de algemeen secretaris van de vereniging.

Lessen

De vereniging organiseert paardrijlessen en voor de ponyleden uiteraard ponyrijlessen. Wil je weten op welke dagen die lessen plaats vinden, kijk dan op de pagina lessen. Aan het volgen van rijlessen zijn kosten verbonden. Wil je deelnemen aan de lessen dan kun je hiervoor contact opnemen met de algemeen secretaris van de vereniging.

Ledenvergadering

Twee keer per jaar is er een algemene ledenvergadering. Het is belangrijk dat leden hierbij aanwezig zijn en inbreng hebben in ontwikkelingen rondom de club en de manege teneinde samen met het bestuur de juiste beslissingen te nemen. Tijdens deze vergaderingen worden diverse onderwerpen besproken, zoals de kosten voor de leden, activiteiten, bestuurssamenstelling, enzovoort. Kinderen onder de 16 jaar zijn niet stemgerechtigd; voor kinderen van deze leeftijd geldt dat (één van) de ouders ouderlid dient te worden (kosten zie onder contributie) zodat o.a. het stemrecht van het kind geborgd is.

Tot slot

Ben je paarden- of ponyliefhebber maar wil je om wat voor reden dan ook niet zelf paardrijden, bedenk dan dat ook "steunende" leden te allen tijde van harte welkom zijn!!! En mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur.

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla